İçeriğe geç

Buğdaya Ne Ilaç Atılır

Buğday için hangi ilaç atılır?

Axial 050 EC, tüm buğday ve arpa çeşitlerinde çıkış sonrası (post-em) sistemde dar yapraklı yabancı otların kontrolü için bir herbisittir. Tahılın iki gerçek yaprağı olduğu zamandan bayrak yaprağını çıkardığı zamana kadar geniş bir uygulama spektrumuna sahiptir.

Buğday ot ilacı hangi ayda atılır?

Çıkış öncesi ilaçlama; Ekimden sonra buğday çıkış öncesi yapılmalıdır. Çıkış sonrası ilaçlama; Buğday ve dar yapraklı yabancı otların 2 yapraklı döneminde ve kardeşlenme döneminin sonunda, geniş yapraklı yabancı otların ise genellikle 2-6 gerçek yapraklı olduğu dönemde yapılmalıdır.

Buğdaya kök boğaz ilacı hangi ayda atılır?

Tocata® TR uygulama zamanı: Buğday ve arpa hastalıklarına karşı ilaçlama kardeşlenme döneminin ortasından (gelişim dönemi 25) itibaren, yaprak hastalıklarına karşı ise hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır. Tocata® TR önerilen dozajda kullanıldığında en az 30 gün koruma sağlar.

Ekin ilacı ne zaman atılır?

Genellikle hava ısındıkça bitkilerinize ilaçlama yapmaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya Mart başında başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemine, hava soğuduğunda ve bitkilerinize zarar veren organizmalar önemli ölçüde azaldığında sonbahar ve kış aylarında devam etmelisiniz.

Buğdayda iyi verim almak için ne yapmalı?

Genel bir kılavuz olarak buğday yetiştiriciliğinde dekara 600 kg’ın üzerinde verim elde etmek ve dengeli gübreleme sağlamak için 12-14 kg/gün saf azot ve 4-5 kg/gün fosfor dozları yeterlidir. Fosforlu gübreler ekim sırasında veya ekimden önce toprağa uygulanmalıdır.

Buğday bitini hangi ilaç öldürür?

Bitki adını bulun. Lisanslı Bku aktif maddesi. BOŞ DEPOPROPEST GAZI (İTHALAT) %99,8 Sülfüril Florür. DEPOLANMIŞ TAHIL VE ÜRÜNLERDEKİ AGROTOKSİN TB (İTHALAT). %56 Alüminyum Fosfit Hatları

Buğdaya ot ilacı atılmazsa ne olur?

BUĞDAY VE ARPA TARLALARINDA YABANCI OT MÜCADELESİ Çok yoğun olan tarlalarda ürünün tamamen yok olmasına ve hasadın zorlaşmasına neden olur.

Buğday üst gübresi hangi ayda atılır?

Buğdayda kardeşlenme dönemindeki tanelerin üst gübrelemesi, tanenin gelişme zamanına bağlı olarak Şubat ayının ikinci yarısına, fide aşamasındaki tanelerin üst gübrelemesi ise bitkinin gelişme aşamasına ve yağış koşullarına bağlı olarak Mart ve Nisan aylarına ertelenmelidir.

1 Litre ot İlacına Ne Kadar su Katılır?

Tarla ilaçlama makinalarında; Tavsiye edilen ilaç miktarı, yarıya kadar su dolu tanka ilave edilir.

Buğdaya pas ilacı atılmazsa ne olur?

Hastalık ciddi verim kayıplarına neden olabiliyor. Boyraz, sarı pas hastalığının gelişiminin alt yapraklardan üst yapraklara doğru gerçekleştiğini vurgulayarak, “Hastalık başakçığın hemen altındaki bayrak yaprağına ulaştığında çok ciddi verim ve kalite kayıplarına neden oluyor.” dedi.

Buğdayda kök boğaz hastalığı nasıl anlaşılır?

Hastalıklı bitkiler donuk, mor veya koyu yeşil bir renk alır. Bitkilerin kök sistemleri kısalır ve kökleri kahverengi bir görünüm kazanır. Bitkilerin saplarında belirgin kenarları olan oval lekeler belirir. Hastalık buğday gelişiminin farklı aşamalarını etkiler.

Pas ilacı ne zaman atılır?

Genel olarak, püskürtme için en iyi zaman, bayrak yaprağının tamamen açıldığı yaprak döneminin sonu veya başakların çıkmasından önceki zamandır. Erken aşamalarda bitkinin üst kısımlarına ilerleyen bir istila durumunda, bayrak yaprağının çıkmasını beklemek gerekir. Gerekirse, püskürtmeden 3 hafta sonra ikinci bir püskürtme uygulanabilir.

Ayrık otu ilacı hangi aylarda atılır?

Kanepe otunun ne zaman kullanılacağı sorusu ilacın etkinliğini doğrudan etkiler. Genellikle ilkbahar ve sonbaharda kullanılan ilaçlar kanepe otunun büyümesini durdurur ve köklerine nüfuz ederek bitkinin tamamen yok olmasına neden olur.

Buğdaya hangi ilaçlar atılır?

BUĞDAYzararlı organizmaEtkin madde dozuAlman papatyası (Matricaria chamomilla)300 g/l pendimetalin + 60 g/l flufenacet250 ml/gün çıkış öncesiBallıbaba (Lamium amplexicaule)300 g/l pendimetalin + 60 g/l flufenacet250 ml/gün çıkış öncesi13 satır daha

Tarlada ot olmaması için ne yapılmalı?

Malç, saman, yaprak, odun yongası veya çim kırpıntısı içeren organik veya mineral malzemeden oluşan bir katmandır. Bu malzemeleri kullanarak yabani ot büyümesini önleyebilir ve ayrıca toprağın kalitesini artırabilirsiniz. İyi bir malç katmanı kullanırsanız, bahçenizde yabani ot kalmaz.

Buğdayda pas hastalığı için hangi ilaç kullanılır?

Buğdayda sarı pas hastalığına dikkat… Etkin madde adıFormülasyon Dozaj (Dekar)Tebukonazol 25 %WP 75 g/günTebukonazol 250 g/lEC 75 ml/günProkloraz+Propikonazol 400+90 g/lEC 125 ml/günPropikonazol 250 g/lEC 50 ml/gün10 satır daha•15 Nisan 2015

Buğday üst gübresi ne atılır?

Aynı anda üstten gübreleme yapan yetiştiriciler %26 N CAN gübresi veya %46 N UREA gübresi tercih etmelidir. İki kez üstten gübreleme yapan yetiştiriciler ilk gübrelemede üre veya CAN, ikinci gübrelemede ise %26 N CAN veya %33 N amonyum nitrat kullanmalıdır.

Buğday ilacı nedir?

TERDOK 240 EC (Clodinafop-Propargyl 240 g/L) Buğdayda dar yapraklı yabancı otları kontrol etmek için kullanılan bir herbisittir. TERDOK 240 EC (Clodinafop-Propargyl 240 g/L) dar yapraklı yabancı otların yapraklarından elde edilir. İlaçla tepki veren dar yapraklı yabancı otların aktif büyümesi 48 saat içinde durur.

Buğdayda protein oranı nasıl artar?

Buğday tanesi protein ve nişasta içerdiğinden, nişasta yağışlı yıllarda daha uzun süre ve büyük miktarlarda tanede birikir. Protein oranının istenilen düzeyde elde edilmesindeki en önemli etken azot gübrelemesidir, çünkü proteinin yapı taşı azottur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Mutlu Son Masaj Yapan Escort