Erasmus bize ne kazandırır?
Erasmus programı sizlere yurt dışında yaşama ve eğitim alma deneyimi, diğer kültürleri tanıma, Türk kültürünü tanıma ve yeni arkadaşlar edinme gibi avantajlar sunuyor.
Erasmus’un faydası var mı?
Erasmus’un faydaları nelerdir? Erasmus programı; öğrencilere yabancı bir dil öğrenme, başka bir ülkenin kültürünü tanıma, yeni insanlarla tanışma ve sorumluluk duygusu geliştirme fırsatı sunar. Ayrıca CV’nize Erasmus programını ekleyerek kariyerinizde diğer adaylardan sıyrılabilirsiniz.
Erasmusa kaçıncı sınıfta gidilmeli?
Erasmus’a katılabilmek için en az ikinci sınıf öğrencisi olmanız gerekmektedir.
Erasmusa hangi sene gidilmeli?
Erasmus hareketlilik projesi her yıl 1 Haziran’da başlar. Başvurular proje başlamadan en az altı ay önce, Aralık sonu ile Ocak arasında alınır. Bu nedenle, taşınmak istediğiniz akademik yıldan bir yıl önce başvuruda bulunmanız gerekir.
Erasmus için ne kadar para lazım?
2024 Erasmus ücretlerinde güncelleme var mı? 2024 Erasmus anlaşması kapsamında Erasmus bursları 1. ve 2. gruptaki ülkeler için 600 avroya, 3. ve 4. gruptaki ülkeler için 450 avroya güncellendi. Erasmus stajı yapmak isteyen öğrencilere 750 ile 600 avro arasında burs verilecek.
Erasmus kaç ay sürüyor?
1. Öğrenciler program kapsamında en az 3 ay ve en fazla 12 ay yurtdışında eğitim görebilirler. Staj hareketliliğinin süresi en az 2 ay ve en fazla 12 aydır.
Erasmus gitmek mantıklı mı?
Erasmus, rakiplerinizin önüne geçmek ve mezuniyetten sonra iş bulmanızı kolaylaştırmak için mantıklı bir seçenek olabilir. Erasmus+ (Erasmus Plus) ile Avrupa ülkesinde dil becerilerinizi geliştirebilir ve yurtdışında benzersiz bir deneyimle akademik ve profesyonel becerilerinizi artırabilirsiniz.
Erasmus uçak biletini karşılıyor mu?
Soru 3: Erasmus’tan geri dönmek istersek uçak bileti masrafları karşılanacak mı? Cevap: Dönüş biletiniz için ekonomi sınıfı biniş kartınız, elektronik biletinizi ve diğer tüm dönüş uçuş belgelerinizle birlikte bize sunduğunuzda ödenecektir. (Business biletleri için ödeme mümkün değildir.)
Erasmusta dersler zor mu?
Dersler kendi öğrencilerimiz için zor olsa da Erasmus öğrencilerine sunulan dersleri geçmek daha kolaydır.
Hem çap hem erasmus yapılır mı?
İki ana dalı olan öğrenciler aynı başvuru döneminde yalnızca bir ana dal için Erasmus+ başvurusunda bulunabilirler. İlk ana dallarını tamamlamış iki ana dalı olan öğrenciler ikinci ana dallarında başvuruda bulunabilir ve hareketlilik faaliyeti gerçekleştirebilirler.
Erasmus masraflarını kim karşılıyor?
Erasmus ofisi tüm masraflarımı karşılayacak mı? Avrupa Komisyonu, hareketlilik hibeleri almaya hak kazanan öğrencilere yurtdışında geçirilen günler için bireysel hibeler sağlar. Verilen hibe dışında başka hiçbir maliyet karşılanmayacaktır.
Erasmus için not ortalaması kaç olmalı?
27. Erasmus+ giden öğrenciler nasıl seçilir? Başvurmak isteyen öğrencilerin not ortalaması Lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00, Yüksek Lisans/Doktora öğrencileri için en az 2.50/4 olmalıdır.
Erasmus için ingilizce seviyesi ne olmalı?
Erasmus hareketlilik faaliyetleri, AB Komisyonu ve Ulusal Ajans tarafından belirlenen minimum B1 dil seviyesi gerektirir. Bu nedenle, bu sınavlardan en az 60 puan alan öğrenciler Erasmus hareketliliğine başvururlar.
Erasmus hibesi kimlere çıkar?
Erasmus bursu nasıl alınır? Erasmus bursu yalnızca Avrupa Birliği vatandaşı olan ve Türkiye, Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn vatandaşı olan öğrencilere verilir.
Erasmusta kalacak yeri kim ayarlıyor?
Erasmus çalışmalarım sırasında konaklamamla kim ilgilenecek? Giden öğrencilere veya üniversite personeline konaklama sağlamak merkezin veya üniversitelerin sorumluluğunda değildir. Üniversitemiz tarafından Erasmus öğrencisi olarak seçilen öğrenciler, gidecekleri üniversiteye de başvururlar.
Erasmus ne sağlar?
1-Erasmus Deneyimi, farklı kültürlerle etkileşim kurma, dil becerilerini geliştirme ve küresel bir bakış açısı kazanma fırsatı sunar. 2-Akademik hareketlilik: Öğrenciler, Avrupa’daki başka bir üniversitede ders alarak eğitimlerini zenginleştirir ve farklı öğretim yöntemlerini deneyimleme fırsatı bulurlar.
Erasmus yapınca ne olur?
Erasmus+ (Erasmus Plus), Avrupa’daki bir ülkede dil becerilerinizi geliştirmenize ve yurtdışında benzersiz bir deneyimle akademik ve profesyonel becerilerinize katkıda bulunmanıza olanak tanır. Yabancı dillere odaklanmak istiyorsanız, Erasmus yerine yurtdışında eğitim almanızı öneririz.
Erasmus mantığı nedir?
Yükseköğretim kurumuna kayıtlı bir öğrencinin yurtdışındaki bir şirket veya kuruluşta mesleki eğitim alması ve/veya iş deneyimi kazanması sürecidir. Erasmus staj hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde mesleki eğitim alanında pratik iş deneyimi kazanır.
Erasmus kazandım ne yapmalıyım?
Erasmus Ofisi, diğer kuruma hareketlilik için uygun olan öğrencilerin ayrıntılarını iletecektir (resmi adaylık). Bu bildirim size e-posta ile gönderilecek ve diğer kurumla başvuru süreciniz başlayacaktır. Uygunluğun belirlenmesinden sonraki süreç onun sorumluluğundadır.